diumenge, 27 de maig del 2012

El creixement econòmic de Xina




L'economia del gegant asiàtic creix cada dia de mica en mica amb l'objectiu de conquerir els mercats internacionals. Amb una barata mà d'obra portada de les zones rurals i més pobres de Xina, el país fa funcionar les seves indústries incitant als treballadors a competir entre ells per millorar la producció. TCL, la major companyia de fabricació de televisors a Xina, ha comprat a preus de saldo d'altres empreses a en risc de fallida com Schneider, Panasonic o Thompson, per exportar sota els seus noms televisors a Europa i Amèrica, produïts en les seves fabriques xineses amb treballadors que cobren uns 100 euros al més. El senyor LI és el president d'aquesta companyia. Un home d'ideals comunistes però que tira endavant aquesta empresa i tot el país amb valor genuïnament capitalistes.

dimarts, 22 de maig del 2012

Records japonesos

Ja queda lluny el viatge que varem fer al Japó, però encara tenia fotos i vídeos del final del viatge que no havien sigut publicats. Aprofitant que estava provant un nou editor de vídeo, he decidit fer un clip amb alguns records japonesos amenitzats amb música.


dissabte, 19 de maig del 2012

Retratant Rupit

Que ràpid que passen les setmanes, els dies volen i ja queda més a prop l'estiu. En el cap tinc una pila d'idees d'on anar de vacances o com gaudir els pocs dies que tindré lliures. De llocs que desitjo visitar n'hi ha molts, però el pressupost és bastant ajustat i m'hauré de conformar en alguna destinació assequible. Haure de retallar ja sigui en el vol, que això significa un lloc a prop, o en la destinació, que suposo arribar més lluny però gastar només el imprescindible i res de "souvenirs".

dimecres, 16 de maig del 2012

Més fotos del 12M

Ahir va ser l'autentic aniversari del 15M, que aquest any es va celebrar el 12 de maig perquè coincidís en dissabte. Ahir tothom en parlava del fenomen a les ràdios i televisions des del punt de vista que més els interessava. Desafortunadament alguns intentaven treure ferro a l'assumpte sense èxit, i d'altres destacaven la seva importància i de com esta conscienciada la societat de què estem manats per uns polítics titelles dels mercats. 

dilluns, 14 de maig del 2012

12M: Un poble indignat

Ja sé que en el meu blog normalment no parlo de res que no estigui relacionat amb viatges o llocs que he visitat, però faré una excepció en aquest cas ja què el que esta passant al nostre país és realment important. Aquest passat dissabte 12 de Maig es va celebrar el primer aniversari del 15M, un dia que va passar a l'historia per emplenar-se la plaça del Sol a Madrid de gent citada a treves de les xarxes socials, per manifestar i expressar el seu desacord amb la manera que es gestiona aquest país. Aquest acte es va repetir en 58 ciutats més de l'estat espanyol, incloent Barcelona, convertint-se aquell dia en el principi del "Moviment 15M", o també anomenats com "Indignats".

dissabte, 12 de maig del 2012

Caminant pel parc Güell

Aquí teniu la segona part de la visita al Parc Güell anunciada en l'entrada anterior, que comença a la gran ovalada plaça de sorra. Un lloc construït per Gaudí, amb la finalitat de ser un punt de trobada per a reunions socials o actes religiosos. Una plaça sense pavimentar degut a què es fa servir per drenar l'aigua en dies de pluja a traves de la sorra i emmagatzemar-la com a recurs per regar el parc, i proveir les seves fonts.

dimarts, 8 de maig del 2012

Aquí bé google

Ja fa temps que ha que Google ha posat mà en el món de la venda de vols online, però encara no n'havia parlat mai i volia fer-ho un dia d'aquest. Actualment existeixen una gran quantitat de buscadors de vols, com rumbo, edreams, jetcost, vuelos baratos, trabber, skyscanner, atrapalo, vuelo24, kayak... i aixi podríem continuar fins demà.
Standard home 300x250 Spanish homepage

diumenge, 6 de maig del 2012

La Boqueria

Feia molt de temps que no entrava dins del mercat de la Boqueria. Moltes vegades hi havia passat per davant, però des de què era petit que no hi entrava. En el meu cap només hi quedaven algunes imatges de peixateres intentant captar clients a base de crits, acolorides parades de fruita, i les carnisseries on s'exposava el gènere que en aquell temps em feia angunia de veure. Tot això agafat de la mà de la meva àvia que no em deixava anar ni un moment per por a perdre'm.

dissabte, 5 de maig del 2012

Barcelona: la capital catalana

Desprès d'uns dies a Japó ara sortim fotografiar Barcelona, la capital catalana. No pot ser que estigui tant a prop nostre i que mai l'hi agüem dedicat una visita com a turistes.

dijous, 3 de maig del 2012

Foto-recopilació de Nikko

Be, desprès de què hagueu vist les imatges del poble de Nikko en les entrades anteriors, ara les he recollides en un vídeo i amenitzades amb musica. Aquí teniu uns quatre minuts amb les millor fotos que varem captar per allà i la versió de "Walk off the earth" de la cançó "Somebody that I used to know".