dimarts, 18 de setembre del 2012

Coneixent més la capital Letona

Les primeres sensacions que teníem en arribar, d'una Letònia influenciada per Rússia i on tothom té la pell pàl·lida i els ulls blaus van desapareixen de nosaltres i aquests detalls passen desapercebuts. Cada cop ens trobem mes com a casa, i les petites diferencies entre nosaltres i ells desapareixen gradualment. Aquells anys en què Letònia estava plena de russos i el seu socialisme soviètic han quedat molt enrere, i ara és una capital moderna on les marques occidentals es barallen per fer-se un lloc en el seu mercat.

La capital letona esta situada en la plana de la desembocadura del riu Daugava que creua tota la ciutat, a pocs kilòmetres del mar bàltic. Aquesta connexió marítima fa que hi hagi un fluid transport entre les ciutats d'Estocolm (Suècia), Kiel i Lübeck (Alemanya). Actualment Riga és el un nus de transports del país, ja que a part del seu port que connecta amb altres ciutats d'Europa, des d'allà també surten una xarxa de carreteres i vies ferroviàries que s'estenen per tot Letònia, on a les fronteres es connecten amb les altres vies internacionals que s'escampen per la resta d'Europa. Des de la remodelació de l'aeroport en el 2001 i les connexions de les línies aèries de baix cost, la ciutat ha anat guanyant cada cop més turistes de l'Europa occidental.


Per dintre la ciutat encara es poden veure tramvies com els que havíem tingut fa molt de temps a casa nostre, i autobusos connectats a un entremat de calbes que pengen per molts dels seus carrers. Aquests detalls donen un toc de l'antiga Europa que encara conserva la ciutat. Peró per molta musica comercial que soni en els bars, canal estrangers que invadeixin els televisors locals, i moda occidental ompli les botigues dels carres més atrafegats, la gent de Riga sap preservar molt bé les seves tradicions, festes i costums. En la pròxima entrada mostraré l'esdeveniment que s'estava celebrant a Riga quant varem arribar.