dijous, 31 de març del 2011

Golden triangle

El reclam turístic de la frontera amb els 3 països del sud est asiàtic ha atret les esperades visites de turistes esperant fer-se una foto per ensenyar als companys de la oficina, i farda de les vacances fetes mentre el teu company no ha pogut passar enllà de Benidorm. Be nosaltres ja que estem a la vora hem decidit fer el "guiri" en tota regla i acostar-nos al lloc. Des de la part tailandesa, varem poder veure la ramificació del riu Mekong i com fa de frontera natural separant els 3 països, Myanmar, Laos, i Tailàndia, i com aquest simple separació ha sigut convertida en una atracció per els turistes que son la principal font de ingressos de la regió. Just al centre de la separació s'hi ha construït un buda gegant i ara es el motiu de la visita de tots els que s'hi acosten, ja siguin locals o falangs.

dilluns, 28 de març del 2011

Anunci tv Tailàndia. TMB



La publicitat de tot el món sembla que estigui tota tallada sobre un mateix patró. La creació de anuncis ingeniosos, divertits, musicals, i amb la intenció de tocar la sensibilitat del espectador, no son només ideàs creatives de agencies publicitaries del primer mon.

Aquí teniu un anunci que s'hamet a Tailàndia, de un del molts bancs que té el país. El TMB. Com podreu veure, es tracta de una historia basada en fets reals sobre un equip de futbol de les illes del sud, que contra tot pronostic es va convertir en un dels equips més importants de la zona. Be, no me enrotllo més i mireu el vídeo. Bon dilluns!

PD: com podeu veure aquest anunci el he trobat al youtube, però estava subtitulat amb anglès, aixi que el he editat jo mateix i subtitulat al castellà. He intentat fer la traducció angles/castellà el millor que he sabut, però si algú te alguna idea millor sobre el text pot deixar el seu comentari sota la entrada.

dissabte, 26 de març del 2011

Paseig per el mercat de la tarda

Desprès de la ruta amb moto per la muntanya ara tocava fer un dia de relax per Chiang rai, aixi que per no deixar el blog vuit vaig agafar la càmera de fotos i varem fer una volta per el mercat de menjar que hi ha situat al voltants de la segona torre de rellotge del poble. I es que com si fos Londres, Chaing rai te vaires torres de rellotge, una la mes maca i punt de referencia per moures entre els seus carrerons, la de color daurada, que cada hora entre les 7 i les nou del vespre done les campanades amb un xou de llums i musica. Durant la resta del dia es de color daurat, amb tot de detalls i decoració al seu voltant i a mes fa de rotonda de trafic.

divendres, 25 de març del 2011

Noticies: Terratrèmol a Tailàndia i Myanmar




Primer de tot deixeu que us diguem que estem be. Nosaltres ens trobe prop de la zona però no hem notat res d'estrany, excepte en Pau que ahir a la nit, cap a les 10 del vespre (4 de la tarda a Catalunya), va notar com el terra de l'habitació es movia. Jo per altre banda que em trobava en un 7 eleven comprant alguna cosa per menjar no vaig notar res. A mesura que surtin mes vídeos, o noticies les anirem penjant al blog.

Enllaç de la noticia: ara.cat Terratrèmol a Tailàndia i Myanmar
Enllaç de la noticia: Un terratrèmol estén el pànic a Birmània, Tailàndia i Laos

PD: No us deixeu impressionar per les noticies que busquen audiència, exagerant lleugerament els fets per atraure mes espectadors, oients, o lectors. La noticia que teniu aquí enllaçada del diari avui la considero personalment una mica exagerada. Tots els respectes al diari avui.

dijous, 24 de març del 2011

Ruta amb moto per les muntanyes dels voltants.

I quina ruta! Uns 110 kilòmetres sobre les motos per visitar un temple situat al cap de una muntanya a al nord de la ciutat de Chiang rai a la carretera que condueix a la població que toca frontera amb Myanmar de Maesai. Segons les lleis budistes, la altura de la construcció dels temples determina la bona o mala connexió espiritual, per tant un dels temples mes venerats a la regió, es un situat al cap de una muntanya anomenat "Phra That Doi Tung", per tant a no ser que vulguem pagar una visita turística amb quatre tailandesos mes per anar-hi amb bus, utilitzem les nostres motos de lloguer per arribar-hi.

dimarts, 22 de març del 2011

Parc natural de Chiang rai


Be per que us feu una mica d'idea de com es el parc natural aquí teniu un curt vídeo de la entrada, es a dir del camí cap a la cascada, la cascada, i el tros de tornada on sense haver-nos pogut banyar recorríem amb la calor a esquenes i una petita motxilla amb aigua la càmera i altres tonteries. L'aigua es el mes essencial ja que per allà no hi ha ningú que en vengui, i caminar un kilòmetre de pujades i baixades sense veure res, és pesat.

diumenge, 20 de març del 2011

"Nam top" o cascada en Català.

Desprès de tants temples budistes, decidim fer una visita a una de les cascades que es troben a les afores de la ciutat. Un lloc que varem intentar visitar en la primera estada a Chiang rai però al haver plogut durant uns dies seguits, estava tancada degut al perill que suposava deixar entrar a turistes.                                      Recordo el dia que varem intentar pujar a la anomenada cascada, el cel estava ennuvolat, la vegetació del voltant de la carretera lluïa un verd viu que deixava veure els sintomes de la estació de pluges. En aquells dies esta tot el país regat de d'alt a baix, i mentre conduíem la moto resant per que no es poses a ploure veiem per la carretera com baixava aigua camí avall. Al arribar a l'entrada de la cascada, la barrera estava baixada i la vigilant de seguretat ens demanava que reculem i tornem per el camí on havíem vingut. Total, kilòmetres recorreguts per res.

dijous, 17 de març del 2011

Torno a la cova on vaig caure

No us preocupeu a quest cop estic viu, no m'ha passat res. Us encordeu del la visita al hospital de Chiang rai? De una caiguda en una cova? Dons aquest cop hi he tornat ja que no tenia fotos del lloc dels fets. Aquí es creu molt amb la sort i la desgracia i els factors que fan que canviem de una a l'altre, no creia que pogués tornar a passar res, però quan tocava pujar per les escales empinades que duien a dintre la cova muntanya en dins, les vaig observar un segon just abans de posar-hi un peu. Vau ser vosaltres cabrones! Em va passar per el cap. Aquesta vegada estaven netes de mohó, fang i altres coses que en aquell moment les varen convertir en una pista de patinatge.

dimecres, 16 de març del 2011

Fotos del temple Blanc

Be dons com que la vellesa del temple blanc no hi cabia tota en una sola, entrada he decidit crear una de sola amb la resta de fotos que em varen sobrar. Normalment les sobres no agraden a ningú, però he considerat que aquestes podrien passar per un primer plat. Aviam que us sembla tota la resta i comenteu s'hi us a agradat o no.

El temple blanc

El millor temple de tot el nord, el mes atractiu, exclusiu, i espectacular. Tant diferent a la resta que sembla que el principal motiu de la seva existència, el budisme, quedi en un segon pla. La estructura esta dissenyada per un artista local mes que per les regles del budisme, i es el orgull de tota la ciutat de Chiang rai, la principal atracció turística i el lloc on s'inverteixen mes diners per tenir-lo sempre a punt. 
Tots els dies es treballa per millorar les condicions en les que es troba, tant jardiners que no paren cada dia de treballar en les plantes que el decoren, com personal de neteja, constructors que aprofiten per dur a terme les idees del creador, seguretat, i un pintor que treballa en la in-fotografiable part interior, un vigilant dins del temple vigila que es compleixi la norma que prohibeix fer fotos.

diumenge, 13 de març del 2011

Canvi de poble, de Chiang mai a Chaing rai.

Avui ens anem a Chiang rai que tenim coses pendents amb aquesta ciutat. Chiang mai ja la tenim prou vista i ara agafarem un bus a la següent parada Chiang rai, un la germana petita de la grossa ciutat capital del nord. No hi ha gaire diferencia entre la una i l'altre, Chiang rai es mes petita però esta mes concentrada, Chiang mai es mes grossa però es mes fàcil orientar-se, ja que la muralla que envolta la antiga ciutat, ara anomenat barri vell es un punt de referencia fàcil de localitzar i ajuda a trobar el camí de tronada entre ens carrerons. 
Home place guest house (Chiang mai)

Chiang rai esta situada a la vora del riu Kok (Mae Nam Kok), i a la vora de la autopista A1, la arteria principal que creua el país i connecta la vila amb els voltants. Les nits son tranquil·les a excepte del mercat nocturn en el centre del poble, on la gent assisteix a comprar i vendre productes artesans, i una gran plaça en el mig del mateix es el lloc de trobada per fer el sopar,a mes sempre hi ha un espectacle que amenitza la vetllada. Menjar i cervesa barata abans de acabar el dia en algun bar fent una partida de billar.

Tsunami i Terratrèmol a Japó 11 de Març de 2011 "8.9 Escala Richter"


divendres, 11 de març del 2011

Ultim dia a Chiang mai per el centre comercial

On van els pree-adolescents quant acaben la escola? On hi ha el cinema, les maquines recreatives, jocs, menjar, gelats, telefonia, electrònica, fast food, pastissos, i botigues per fer compres? Exacte al centre comercial situat en la part nord-oest de la ciutat. On tots els nanos van a gastar-se fins al ultim bat que els hi ha donat la seva mare en les coses que menys els fan falta. Situat en una de les vies mes concorregudes de la ciutat el centre comercial oferix un bon lloc per passar la tarda, resguardant-se de la calor amb el aire condicionat que refrigera tot el edifici.

dimecres, 9 de març del 2011

Voltant per carrers de Chiang mai


La capital del nord ja sens comença a fer una mica pesada, i abans de decidir el que farem passem el dia voltant per els carrerons del costat, fent els àpats que corresponen a la jornada i passant el temps a internet resguarda-nos del sol.

dilluns, 7 de març del 2011

Vídeo promocional de Tailàndia

Com se'ls han gastat per fer una bona publicitat del país.

Com be diu el títol, aquí teniu un vídeo promocional sobre el país de Tailàndia. Algunes de les imatges son espectaculars i per aixo aquí us el deixo. Vídeo realitzat per la autoritat de turisme de Tailàndia.

diumenge, 6 de març del 2011

Visitem una cascada? si la gratis

Un dia mes a Chiang mai que el passem gaudint del seu entorn natural sobre les nostres motos de lloguer. Disposar de una motocicleta per moure's per la zona es una de les millors opcions, els preus son raonables i si la voleu per mes de 3 dies podeu arribar a un acord per reduir el preu. Si la vostra intenció es moure's nomes per el centre ciutat també es poden llogar bicicletes per 50 bats al dia, però aneu en compte a les hores de sol per que el risc de agafar una insolació es prou alt.

dissabte, 5 de març del 2011

Canvi de imatge

No, no us heu equivocat en entrar al blog. Arrossegant la motxilla ha sofert un canvi de imatge de fons com tots podeu apreciar ara mateix. 
També s'ha eliminat la imatge que hi havia sota el títol, i el color de la lletra, que ha passat de ser blanca a vermella.

Els motius son simplement estètics, les canyes de fons, imatge que des del principi del blog es mantenia a pesar dels diferents retocs, s'estaven podrint, i la imatge del fons de les lletres tenia una resolució no gaire bona i es podien entreveure els píxels de la fotografia. 

En teoria no canviarem gaire res mes, però sempre intentarem afegir el que millor ens sembli. Peró per saber la vostra opinió he creat una enquesta per saber que en penseu de la nova imatge.

De nou a Chiang Mai

Els primers dies a Chiang mai han sigut similars a una estància de relax. Veníem de voltar per Laos i una breu visita de Isan, i ara tocava descansar. Desprès de un viatge on havíem patit mes del compte ara tocava descansar, relax i bona vida per uns dies, però l'avorriment aviat en atraparia i tindríem que fer alguna cosa. 
El dia en que varem arribar no cal ni comentar-lo, de dret al guest house on un llit ens esperava per poder tombar-nos tot el dia a fer una becaina i a la nit a dormir aviat. I el segon dia no va ser res d'especial, llogar una moto per moure'ns per la ciutat i descansar als plaers de navegar per internet, nedar a la piscina, i jugar al billar en el bar de la cantonada mentre una freda chang ens calmava la set produïda per la calor.